19

nov

Vabilo - človeški viri v Regionalnem razvojnem programu 2021-2027

Spoštovani,

 

bliža se konec finančne perspektive 2014-2020 in pred nami je priprava Regionalnega razvojnega programa za naslednjo perspektivo 2021-2027. PORA Gornja Radgona je v okviru mrežno organizirane RRA za Pomurje zadolžena za razvoj človeških virov, zato bomo v prihodnjih mesecih izvedli tri delavnice na različne teme in že

  1. 21.novembra 2018 ob 9 uri

vas vabimo na prvo izmed njih v

Gornjo Radgono v Mladinski center, Trg svobode 15,

ki bo posvečena

 

demografskim značilnostim Pomurja v povezavi z gospodarstvom in šolstvom.

 

Vsebina delavnice bo obsegala tematike bega možganov, izobrazbene ravni v Pomurju, vloga šolstva, položaj delavcev, brezposelnost ter medsebojna prepletenost omenjenih vplivov na socialne učinke.

Cilj delavnic je poiskati cilje in predvidene poti, ki jih bo regija v naslednjih 15 letih zasledovala na področju razvoja človeških virov. Ostali dve delavnici bosta posvečeni zdravstveni problematiki ter ranljivim skupinam (npr. starejši) in umetnosti ter kulturi. O natančnih terminih obeh naslednjih delavnic pa vas bomo pravočasno obvestili.

Verjamemo, da lahko na omenjene teme prispevate tudi lastne vsebinske poudarke, zato vas vabimo, da se delavnice udeležite in nam svojo prisotnost potrdite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 20. novembra.

 

 

Gornja Radgona, 7. 11. 2018

 

Dr. Milan Svetec, v.d. direktorja